Testimonial

  

Triade Travel is dé specialist in Magische, Helende & Spirituele Reizen naar Egypte en Engeland.

Gizeh

waar lawaai, smog en stof

het zicht op de piramiden belemmeren.

We groeten de sfinx,

bij de aanvang van dit avontuur,

waar, mijn soms toch bange hart,

aan begon.

In Cairo, dezelfde ongemakken,

in het museum, toch geraakt

door de kunst, de schoonheid

en beelden, die nog spreken

door ogen, ooit door de kunstenaar bezield.

Wacht ons dan de stilte en eenvoud van de woestijn.

Waar de grens tussen hemel en aarde vervaagt.

We leren voelen wat er is,

diep geworteld, naar de sterren reiken,

veilig in de armen van `God`.

Zo gaat onze tocht verder,

via natuurlijke bronnen,

eens een watergevecht,

dan een dol-fijne meditatie,

in de diep opborrelende bron van moeder aarde.

De tempel van Luxor fluistert: `Welcome back`

diep geroerd, door de schemer meegevoerd.

We zijn een klein groepje, kunnen het goed met elkaar vinden.

In Luxor ontmoeten we Engelse dames en Egyptenaren.

Je moet er geweest zijn om het te begrijpen.

Egypte,

elke tempel, een nieuwe deur die kan opengaan.

Egypte blijft bekoren.

Leen 24-10-2009


klik hier voor foto's deze reis

>klik hier voor de voorwaarden<

Reisverslag 5 april t/m 19 april 2009 door Joke

  

15-daagse Rondreis

Zondag 5 april reis en aankomst in Caïro.

Maandag 6 april Vanuit ons hotel hebben we uitzicht op dè piramides. Fantastisch. We gaan op weg naar de plek waar de eerste piramide van Egypte gebouwd is. Dit is de trappenpiramide van Djoser. Ook zien we graftombes. We doen het rustig aan want we hebben maar een kort nachtje geslapen.

Dinsdag 7 april We gaan naar Gizeh en de Sfinx. Een groepje gaat de piramide van Chefren in (de kleine piramide) en de andere helft gaat eerst de grote piramide van Cheops in. Ik vond de grote piramide zeer indrukwekkend. Diep de piramide in kom je in de grote granieten rechthoekige kamer met een sarcofaag. Samen met Nell hebben we ‘aum’ gezongen. Echt gaaf. We horen boventonen en het resoneert enorm.

Ook bezoeken we de Sfinx. Zeer indrukwekkend en groots. Wanneer je je voorstelt hoe dat vroeger geweest zou kunnen zijn, dan voel je de energie veranderen.

Daarna een prachtig museum Oudheidkundig Museum Cairo bezocht waar veel van de oudheid ten toongesteld wordt. Daarnaast ook nog naar een papyrusmuseum geweest.

Ik heb Caïro als en zeer drukke stad ervaren en ben dan ook blij dat we verder gaan trekken.

Woensdag 8 april 5 uur rijden door de woestijn richting Bahariya Oasis. Eerst is het geel zand en later zwart doordat de grond veel ijzer bevat. Onderweg zien we versteend hout. Volgens onze gids Ibrahim is dit 500.000 jaar oud.

Een berg beklommen om de zonsondergang van daaruit te zien. Bovenop deze berg staat een ruïne kasteel vanwaar je goed overzicht hebt over de woestijn. Zo konden ze vroeger de vijand op tijd zien aankomen.

klik hier voor foto's deze reis

Donderdag 9 april s’morgens 10 mumies gezien in een soort museum en daarna naar twee graftombes. Bijzondere ervaring.

Verder nog een kijkje genomen in een tempel. Hoe verder je de tempel in ging hoe hogere rang je moest hebben in die tijd. Helemaal achteraan was een offer hoek.

Terug de bus in. Na een poos rijden komen we aan bij een natuurlijke bron. Hier wordt bronwater opgepompt en het stroomt door een soort betonnen rechthoekige bak. Het water ruikt metalig. De wanden zijn oranje van het metaal.

Hier hebben we heerlijk gepoedeld. Een weldaad voor je lijf. Het volk gebruikt dit water als drinkwater.

Daarna weer verder gereden en op de kristalberg naar kristallen gezocht. Erg leuk om daar rond te kijken en zoeken naar kristallen. We zijn ondertussen van het busje in twee jeeps overgestapt. We rijden nu echt dwars door de witte woestijn om naar onze slaapplek te rijden.

Hier zie je rotsblokken van 5 meter of hoger in de vorm van paddestoelen. De wind en het water heeft er lang geleden omheen gesleten en gemaakt tot wat het nu is. We doen een meditatie bij volle maan. Ondertussen wordt door de twee chauffeurs eten voor ons klaargemaakt en een kamp opgezet. Vuurtje erbij. Echt een bijzondere ervaring. Na een heerlijke maaltijd en gekeuvel bij het kampvuur zijn we gaan slapen onder een blote sterrenhemel en volle maan.

Vrijdag 10 april Terug naar de grote weg, overgestapt in ‘ons’ busje om onze weg te vervolgen. Om de 40 – 50 km is er een politie checkpoint. Er wordt genoteerd met hoeveel we zijn en uit welk land we komen.

Onderweg maken we een stop bij het 1000 jaar oude El Quaser. Dit stadje is opgebouwd uit stenen en modder. Er woonde vroeger 30.000 mensen. De stad werd s’avonds hermetisch afgesloten, zodat er geen mensen van buiten binnen konden komen om hun te overvallen of bestelen. Nu nog wonen er een paar gezinnen. We zien geiten in een ‘kamer’. Ook laat een ‘local’ zien waar er vroeger les gegeven werd, waar de olijven fijn vermalen en geperst werden, waar de tempel was en een oude rechtbank. Bijzonder om door dit ‘stadje’ te wandelen.

Zaterdag 11 april Op weg naar een geneeskrachtige bron. Het vervoermiddel hierheen zijn 7 kamelen! Na een wiebelige avontuurlijke tocht komen we aan bij de bron. Dit is een super mooi plekje. Het water is lekker warm, ruikt ook weer metalig. Je voelt water en zand door de bodem naar boven komen. Hier vertoeven we een ruime ochtend. Heerlijk relaxed. Hierdoor missen we een tempel, maar het is super relaxed.

Na deze ruime bading gaan we op weg door de woestijn naar de El Kharga Oase om daar s’avonds weer onder de volle maan te mogen slapen midden in een gele zandwoestijn. Fantastisch. Overal waar je kijkt is er zand.

Het was ook erg gaaf om met de jeeps door het mulle zand te rijden. Er is weer heerlijk eten gekookt en een vuurtje gemaakt.

De meeste van ons zijn s’avonds aardig afgedraaid en liggen om tien uur in bed. Daartegenover zijn we s’morgens zo rond half zes wakker. De zon begint alweer te schijnen en al snel wordt het warm. Vandaag gaan we weer veel kilometers rijden.

Zondag 12 april Er wordt getankt Diesel is L.E. 1.10 per liter. 64 liter voor 70 egypt. Pond = € 10.50 …. Tja als je ook zo dicht op de olie woont dan heb je dat.

Vandaag rijden we naar Luxor. Aardig lang ritje. Luxor is een rustigere stad dan Caïro. Het gaat er allemaal wat relaxter. Het is er zeer warm.

Om 17.00 uur gaan we naar de Luxor tempel. Een prachtige en zeer krachtige tempel.

Het is mijn beurt om blokkades los te laten. Pff heftig maar het geeft veel ruimte om te mogen loslaten.

Iedereen ervaart transformatie processen door alleen al in de tempels te zijn. De 1 wordt moe, de ander heeft z’n maagdarmgestel wat op tilt. Dus de cola consumptie stijgt. Cola helpt om je maag darmgestel te schonen. Je voelt je iets meer mens worden.

s’Avonds slapen we heerlijk in een 4 sterren hotel in een normaal bed met een heerlijk kussen. Ook wel weer lekker na onze avontuurlijke woestijn nachten. Ik had ze zeker niet willen missen hoor! Want ook dat is fantastisch!

Maandag 13 april. Hans en nog twee mannen gaan om 5.15 uur a.m. met een luchtballonvaart mee. Ze komen erg enthousiast terug.

Ons meetingpoint is de kolossen van Memnon. Dit zijn de wachters van de Dodenvallei. Hierna bezoeken we de vallei der koningen. Het maakt grote indruk op me. Zo’n grote vallei.

Prachtige schilderingen en je kan de verschillen in energie voelen in de verschillende tombes.

Sommige van ons bezoeken de Seti ll tombe en de andere de tombe van Siptah. (Carolien roept vaak: ‘ga maar voelen hoe het voelt en of je er in mag’). Samen zien we nog de tombe van 1000..nog wat en de Ramses lX tombe.

s’Middags bezoeken we de tempel van Hatsjepsoet. Ze is 20 jaar farao van Egypte geweest. Het is bloedje heet vandaag. Ze gokken zo’n 40 graden… Als we ‘thuis’ komen waait de wind als een warme föhn door je haar. We gaan lekker zwemmen op het dakterras met uitzicht op de Nijl en in de verte kun je de Luxor tempel zien. Aan de overkant zie je de vallei der koningen liggen.

Dinsdag 14 april. Vandaag staat de vallei der koninginnen op het programma. We zijn 4 tombes in geweest met prachtige kleurige tekeningen en hiërogliefen.

Op naar het tempeltje van Toth waar we onder begeleiding en wierook een meditatie doen.

Daarna de tempel van Medinet Habu. Ook een heel mooi groot tempelcomplex waar een ieder weer z’n eigen ervaringen heeft.

Woensdag 15 april. Vandaag zijn we naar Edfu geweest naar de Horustempel. Een enorme tempel met hoge muren. Zeer indrukwekkend. Ik vind het een fijne plek om te zijn.

In de tempel van Noet doen we een meditatie. Een man in een Jellebia en een doek om z’n hoofd gedraaid houdt de wacht en zorgt dat er geen mensen binnen komen. Na de meditatie krijgt hij daarom wat pondjes in z’n handen gedrukt.

Donderdag 16 april. Vandaag staat Abydos op het programma. Het is ongeveer drie uur rijden. Yeah, er zijn bijna geen toeristen! Dat geeft ons mooi rust en ruimte om te voelen. We worden o.a. begeleid door Amir een vriend van Caroline.

We lopen door de Seti I tempel. Echt prachtig vond ik dat. Hoge pilaren en het is groot. Er zijn 7 kapellen . Elk met z’n eigen energie. We lopen door een ruimte waar ook weer een mooi kapelletje is. Hier mediteren we zelf.

We krijgen van Amir een geurige vloeistof op onze polsen , 3e oog en boven onze lip. Dit helpt om kanalen te openen zegt hij. Na de maaltijd gaan we naar het Osirion. In deze tempel staat heilig water.

Amir vertelt dat het water absurd laag staat voor de tijd van het jaar. Hij geeft aan dat er heel wat staat te gebeuren aan veranderingen op aarde. We doen een meditatie ìn het Osirion. Om daar te komen moeten we eerst een trap af. Op de muren kun je de flower of life zien. Dan baden we tot ruim boven onze enkels door het water en zitten dan ìn de tempel . We worden vergezeld door een paar vleermuizen die zich goed laten horen. Als ik me goed herinner mochten we daar zeggen: Forgive me, forgive me, forgive me, I need help , I need help , I need help.

Na deze meditatie gaan we rechtstreeks naar de tweede kapel. (ik ben even de naam kwijt) om ook daar weer te mediteren. Amir gaf aan; ga maar voelen wat er gebeurt als je eerst in het osirion en daarna in de tweede kapel gaat.

Zelf heb ik ervaren dat ik los kwam van de aarde , steeds verder de kosmos in , ik zie planeten langskomen. Dan kom ik in een mooie wereld waar ik hoor: ”je mag van àlles gebruik maken maar er is geen bezit dus niks van je zelf. Eigenlijk gaf dat idee me wel rust. Dan ga ik terug naar de aarde met de boodschap dat ik gebruik mag maken van de kosmische krachten om de mensheid mee te helpen ‘ontwaken’. Mooie ervaring.

We komen er niet aan toe om de Ramses II tempel te bezoeken, want we moeten voor zes uur ongeveer weer terug zijn Luxor. Maar we hebben al zoveel ervaren, dat er eigenlijk ook niks meer bij kan.

Vrijdag 17 april. 6.30 uur op weg naar de tempel van Karnak. Het is maar tien minuutjes rijden. Ook weer een groot tempel complex.

We lopen rechtdoor, het complex over tot in een klein tempeltje waar er een stenen deur in de muur is met een stuk of 7 deurposten. Door in deze ‘deur’ te gaan staan kun je ervaren dat je naar andere dimensies gaat. Elke deurpost geeft weer een andere dimensie aan. Zelf ervaar ik gekleurde lagen om mee heen. Dan lopen we door naar het heilige meer waar ze vroeger ook weer inwijdingen kregen.

Hier hebben we heerlijk relaxed een terrasje gepakt. We lopen terug Luxor in op weg naar de Suk; een bazaar waar veel koopmannen hun waar aanprijzen. O.a. sjaaltjes,t-shirts, sieraden, papyrus, tasjes, kruiden en prularia.

Als je wil kun je bij Caroline een healing doen, waar door iedereen wel gebruikt van is gemaakt. Zo zijn er heel wat schoningen en opruimingen gedaan. Bedankt Caroline.

Zaterdag 18 april. Ons laatste dagje. De ochtend zijn we vrij. s’Middags gaan we met een echte Feloeka, (zeilboot) varen op de Nijl. Onderweg doen we ons tegoed aan een heerlijke maaltijd met kip , aardappelen , rijst en salades. We varen naar bananen eiland. Op dit eiland groeien het jaar rond bananen. Hasaan doet zich te goed aan een ‘shisja’ ; een waterpijp. Daarna varen we terug en genieten van de ondergaande zon.

's Avonds om 20.15 uur rijden we naar Luxor airport. We worden prima begeleidt van en naar Gates enz.

Zondag 19 april's morgens 7.15 uur zetten we weer voet op Nederlandse bodem.

Ik heb deze ervaringsreis als fantastisch ervaren. Ik ben me weer meer bewust geworden van m’n gevoel i.p.v. met m’n hoofd ‘kijken’ heb ik weer met m’n buik leren ‘kijken’ Dus voelen! Prachtig.

De reis is super georganiseerd. Alles op z’n tijd. Het gaat relaxed. Iedereen mag de tijd nemen zolang hij nodig heeft op de tempels. Dit voelde voor mij heel prettig. Het eten is fantastisch en de begeleiding prima. Zowel van Caroline als van onze gids die ons gewoon liet zijn.

Dank jullie wel! Joke


klik hier voor foto's deze reis

                      

weblog Triade Travel


Voor meer informatie mail naar triadetravel@gmail.com of bel 06-22180976